Workshops

Een plek waar samen creëren centraal staat

Groenhoutbewerkers van vroeger hadden hun werkplek midden in de natuur. En bij mij is dat niet anders.  In onze tuin staat een gigantische stokoude moerbei. Daaronder is het hart van mijn atelier.
Ik nodig je graag uit in mijn paradijsje om een lepel of kom te snijden en te genieten.

Ben je benieuwd naar groenhoutbewerking, of heb je de smaak al even te pakken?

Deze cursussen zijn voor mensen met of zonder ervaring.

Lepels

  • Als beginner leer je de basistechnieken van het lepelsnijden, bijl- mes- en lepelmestechnieken komen aan bod. 
  • Als gevorderde krijg je een programma op maat van jouw ervaring en beslis je zelf wat je wil maken of bijleren.
  • Heb je geen idee wat je van lepelsnijden kan verwachten of kom je graag eerst een verkenning? Dan is een initiatieles ideaal.
  • Er is plaats voor max 10 deelnemers in een workshop, de begeleiding is intensief en persoonlijk.

Kommen

  • Als beginner leer je de basistechnieken van de manuele trapdraaibank; een blank maken, kom draaien en draaihaken leren kennen, afwerking met lepelmes.
  • Als gevorderde krijg je een programma op maat van jouw ervaring en beslis je zelf wat je wil maken of bijleren.
  • Het werken op de wipdraaibank kan fysiek behoorlijk uitdagend zijn
  • Er is plaats voor max 8 deelnemers in een workshop, de begeleiding is intensief en persoonlijk.

Initiatieworkshop

Kom je graag eenmalig lepelsnijden of kommendraaien, wil je iemand een les cadeau doen, plan je een vrijgezellenfeestje, teambuilding of een gezellig uitje met je vrienden of familie, …? 

Verdiepingsworkshop

Wil je graag kennismaken met alle deelstappen van het lepelsnijden en/of kommendraaien? Je leert bijlwerk, mestechniek, lepelmes, afwerking,... Ieder werkt op zijn eigen niveau, van beginner tot gevorderde.


Themaworkshop

Intensieve workshops rond een bepaalde techniek of met een gastdocent.

Inschrijven

Via de webshop kan je de beschikbare workshops zien en je inschrijven. Je ontvangt een bevestigingsmail, maar je inschrijving is pas definitief als je volledig hebt betaald. Dat kan tot 6 weken voor de start van de cursus op het rekeningnummer BE13 1431 1614 1639, met vermelding van je naam.

Wil je annuleren? Dat gaat kosteloos tot 4 weken voor de workshop. Bij afzegging tot één week voor de workshop wordt de helft van het inschrijvingsgeld terugbetaald, een afzegging in laatste week voor de workshop wordt niet terugbetaald.

Passen de lesmomenten niet of zijn de lessen volzet? Laat gerust weten wanneer je graag een kommetje komt draaien of een lepel komt snijden, dan bekijk ik wat mogelijk is.

Locatie

De lessen gaan door in het atelier van Handgemaakt Geluk: Brieversweg 410, 8310 Sint-Kruis (Brugge).

Er is voldoende parkeerplaats, tegenover het huis.
U kan uw wagen ook kwijt op de parking van het ontmoetingscentrum 't Couvent,  Kanunnik Decoeneplein of in de naburige straten.

Voorwaarden

Handgemaak Geluk heeft het recht om een cursus te annuleren of verplaatsen, zonder dat zij hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld en zonder schadevergoeding. In zo'n geval krijgen de cursisten de mogelijkheid om zich uit te schrijven met volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

De cursussen gaan pas door bij een minimum aantal deelnemers van 4 personen, tenzij anders vermeld.

Handgemaakt Geluk is, behalve gevallen van burgerlijke aansprakelijkheid, niet verantwoordelijk voor materiële of lichamelijke schade veroorzaakt door ongevallen voor, tijdens of na de workshop.